palace&main

hej folket. frida anlände i torsdags kväll och har nu flyttat in i rummet med mig och Ida, WELCOME TO LONDON! Idag har vi gått runt på stan, ätit mat på en tacobar och varit allmänt trötta. Igår kväll var vi på födelsedagsfest på en klubb i Holland Park, sadiq på mitt jobb fyllde 22 år. Det var roooligt!
bilder kommer kanske snart. vem vet. nu ska jag gå o vila mig.


palace&main. snurrar i mitt huvud!

vad tror ni?

hej, här sitter jag och har tråkigt. om dagen fortsätter på det här viset kan det väntas betydligt fler blogginlägg!

jo jag funderar på att köpa mig en såndära pälsväst, de är rätt snygga. de passar liksom in i London.
kanske något i den här stilen, vore inte det snyggt?:)hahahh


barna hedenhös alltså, de kan det där med stil.



verkligen.

jag älskar när man vaknar upp och det liksom kittlar i kroppen när man rör på sig. och man är helt avslappnad. och hela kroppen är tung. och man andas fortfarande djupt. det är skönt när man vet att man kan ligga kvar om man vill, som i morse. jag gillar att vara ledig.
Jag har precis avslutat min kopp te och mackor, och sitter i tystnaden och ser på tvn som visar One Tree Hill. jag sklle lika gärna kunna sätta på ljudet, men jag fortsätter bara stirra, jag fastnar liksom.
Nu börjar vänner, det är den när bara Joey vet om Monica och Chandler.haha!
Jag stirrar på vårat Ikea bord. en halväten blåbärspaj. en såndär huvudmasserare som jag köpte på Selfridges. en klocka, en borste, sådana intressanta saker. bordet känns numera som en mindre sopstation med tanke på allt skräp som har hamnat där, något som jag får ta itu med...snart.
måste säga att det känns rätt bra nu.
1. jag är i London!
2. frida kommer ikväll:)
3. jag är ledig
4. snart får jag träffa min familj och vänner.


fråga: vad skulle vi göra utan musiken?

den här är fruktansvärt skön!

Jag fick ett brev

Igår damp det ner ett rosa litet brev med prinsessor på i mitt brevinkast. Det var hjärtan och blommor på framsidan och Jasmine från Aladdin är självklart med. Det var såklart från min brorsdotter Jasmine, hade ju hört lite rykten om att hon skulle skicka något:P Jätterart!! det här skrev gullungen:

Hej Susanna jag hoppas att du har det bra i London
Ifall du undrar att jag har det bra, skriv gärna tillbaka
Jag undrar ifall du har köpt nått till mig
många hälsningar Jasmine.

vad hon är gullig! Klart jag ska skriva tillbaka! haha "jag undrar om du köpt nått till mig", jamen det ska jag allt ta och göra:) åh jag vill åka hem och hälsa på nu så jag kan träffa Jasmine!!


Saknar dig jättemycket plutt!!!

örongodis

Har börjat tröttna lite på den här eftersom vi har tjatat ut den nu i några veckor, MEN jag älskar den ändå:) massor.



Du är hoppet i ett IQ fritt land,

du är drömmarna jag drömmer ibland.


Ä hemma på rast från jobbet, och vill inte gå tillbaka. Jag har börjat fundera på att göra något annat här i London, söka nytt jobb eller plugga. Bli au pair? med tanke på hur bra Hanna och Maya har det så låter det mycket mer lockande just nu ön att jobba som jag och Ida gör. Det ultimata hade varit en dansutbildning. Det hade vart underbart om man kunde hitta nån sån! aja, jag vet inte inte riktigt vad jag ska göra men jag vet att det skulle vara bättre för mig med något annat. Hjälp vad jag tröttnar fort.

Vi åkte till Putney och kom till Himmelriket!

Nu sitter vi hemmas hos Hanna i Putney, ett av Londons finare områden. Vi ser på Wizard of Oz i deras BIORUM och har det mysigt. Jag och ida är i himmelriket, det här huset är hur snyggt och lyxigt som helst, ganska stor skillnad från vårat råtthål hahaa. 

Jag hittade bilder från gårdagen på Hannas dator! Siesta Havana!





(Dolda kameran)

hej, idag pratade jag med frida och mamma på Skype.
det är ungefär det som har hänt idag.
åh, och och allderles snart ska vi åka till hanna och hennes rika familj i Putney.
we're gonna watch a movie, nice!
(och vad tycker ni om min nya bloggdesign, jag tycker det blev rätt bra:))


kolla vad fina ni blev!


ge mig något grönt.

Det här är vad jag längtar till: gröna träd, shorts, ljumna kvällar, en picknick i Hyde Park. Kan det inte bli VÅR SNART? snälla snälla snälla. Idag har varit kanske den gråaste dagen nånsin, nu behöver vi värme och sol! Men jag kanske inte ska klaga, jag antar att det fortfarande är kallare i Sv. Jag kan faktisk inte förstå att det är januari fortfarande med tanke på hur milt vädret har blivit! Det är bara mörkret som är jobbigt. men grejen är att när det är grått så är det verkligen jättegrått och när det är sol (vilket det är pftare än man kan tro) så är det blå himmel hela dagen ungefär.
yeye nog om vädret. Idag är jag ledig och dagen började med ett sms från Hanna kl 07.15 som jag råkade vakna av. Normala människor hade väl somnat om efter det, men när JAG väl har vaknat och min hjärna börjar spinna på, så går det bara inte att somna om. Ida skulle upp o jobba och klockan ringde kl 8, så jag gick upp samtidigt om henne eftersopm jag var klarvaken:) ville bara dela med mig av detta eftersom jag är så sjukt stolt över mig själv, att jag för en gångs skull gick upp tidigt och utnyttjade hela dagen:D tummen upp!!!

Sedan åkte jag in mot west end och mötte upp Hanna, vi drog till urban outfitters och PRIMAAAAARK!! nice! Jag köpte strumpor! sedan åt jag en dagens sub på Subway och åkte hem. Det var mycket trevligt att träffa Hänna, som alltid:) 

Och ikväll ska jag, hanna och maya dra till en Salsabar i Putney, och vi ska dansa salsaaa!!!:D jag längtar. gratis inträde är det också:)
På tal om att dansa, jag och Ida var på Pineapple häromdagen och tog en Jazzklass, det var jättekul men vi kände oss rätt otränade. Jag tänkte egentligen gå dit imorgon också för jag är ändå ledig, men mitt bankkonto tillåter inte tyvärr. Mamma? nejdå skämt åsido, men det är riktigt kasst med ekonomin just nu. Jag har alltid tyckt att jag varit rätt fattig men nu inser jag hur fattig man faktiskt kan vara hahhaa.


att läsa

Och jag kommer att sitta bredvid dig så länge du sitter vid den här floden.
Och om du går för att sova kommer jag att lägga mig och sova framför ditt hus.
Och om du ger dig av långt härifrån kommer jag att följa dig i hälarna-
ända tills du säger: gå din väg. Då ska jag gå.
Men jag kommer att älska dig så länge jag lever.


Nu har jag äntligen läst klaaart! Tog med den här boken hemifrån och har aldrig riktigt fått fart på att läsa, förrän några dagar sen. Men den var faktiskt riktigt bra, jag gillar Paulo Coelho. Vid floden Piedra satte jag mig ned och grät heter den. Det är en kärlekshistoria, en väldigt fin kärlekshistoria, men det är också VÄLDIGT abstrakt/andligt som det brukar vara i hans böcker, vilket jag iofs gillar, dock blev det kanske lite väl mycket här. Annars gillar jag hur paulo coelho skriver, det är som ren poesi om ni frågar mig. vackert är det.

Sedan köpte jag en annan bok för ett tag sedan, Me and Mr. Darcy. En romantisk komedi som är skriven av Alexandra Potter (??) och visar sig vara precis som alla andra böker av det slaget. Typ, en 30-årig kvinna som bor i New York, är lite ensam och har en kompis som är lite halvgalen och extrem. Och så händer något som gör att hon stöter på en man som hon tycker är arrogant och otrevlig och inte alls tycker om, för att sedan bli galet förälskad i. Och så vet man hur boken ska sluta genom att läsa de 5 första sidorna.
Hmm får se om jag orkar ta mig igenom den, för än så länge stör jag mig bara på den. aaahah.


right...

Dagen idag har inte varit något speciellt, har jobbat hela dagen och kom hem vid halv nio. nu har jag och Ida precis ätit Fajitas som smakade underbart! Från Tesco, lyxigt va.
Igår jobbade jag också och i förrgår var vi ute i Clapham på en klubb som var helt ok, väldigt stor var den i alla fall. Vi var där med några fransk-finska vänner tilll Maya som hon hade träffat i Thailand men nu bor i London:)
imorgon jobbr jag massa massa och sen är jag lite ledig på onsdag, då ska jag och Ida dansaaa!

True story.

Idag är jag ledig, härligt! Och igår var det inte medingen att jag skulle göra något speciellt på kvällen, men när jag var på jobbet fick jag ett sms av Maya där det stod att Alex kanske kunde fixa in oss på the Fabric GRATIS! Det lät ju inte dumt, så efter jobbet skyndar jag mig hem, slänger i mig en macka och åker till Maya där Hanna redan är. Ida skulle upp och jobba så hon kunde ej följa med. Sedan åker vi nästan direkt till Farringdon för att möta upp Alex och Michael. Vi skulle säga till vakterna att vi jobbade på alex jobb som hette "hive" tror jag. Jag och maya var receptionister och hanna var eh vaktmästare tror jag:P ifall någon frågade. Men det gick allt bra ändå, vi gick så lyckliga förbi den långa kön och gled in genom guestlist ingången! 
Däremot var Fabric en stor besvikelse! man har ju hört så mycket om den klubben, alla känner till den och jag trodde den var ungefär som Ministry of Sound, men icke! När vi kommer in ser jag bara småtjejer och småkillar överallt, hälften av alla där inne lär ju ha vart under 17! kul. plus att tjejorna verkligen var små fjortisar med HEMSKA kläder (tjejor i london har för det mesta ingen stilkänsla överhuvudtaget, jag stör mig!!)
Vi kom in till dansgolvet där någon reagge grupp sjöng på scen, som var helt ok i början ändå men sen tröttnade vi ganska snabbt. Dessutom var det deras enda dansgolv, DET var fabric det, haha. och det märktes att det var en gammal fabrik,, kändes som att vara nere i tunnelbanan med alla gångar överallt. Nu ska jag sluta klaga. nej en sak bara, Fabric var ett stort HÖGSTADIEDISCO! så, dit går vi aldrig igen:P Men vi hade iaf trevligt med varandra, och vi kom in gratis!

Ikväll ska Maya bjuda oss på middag hemma hos henne, det blir trevligt! ha en bra dag.



På väg hem, vi gick tusen mil för att komma till bussen och spara pengar.
Vårat mål i bakgrunden, Centre Point.


Mays!

Maya inhandlade lite nödvändigheter till nattmaten, chilinötter o ketchup.

HAAAAALEJULA! Efter evigheter är vi framme vid vårt busstopp vid
Regent St!

no one said a word about the sorrow



All the best women are married, all the handsome men are GAY.

Halleluja jag är ledig imorgon!!! Och på torsdag! Det ska bli skönt efter att ha jobbat massa långa dagar. Imorgon ska jag ta en dansklass, troligen jazz. Tror inte Ida orkade följa med dock, tråkigt:/ Hon och Hännapänna har däremot varit på Swingdans ikväll vilket de försöker dra med mig på nästa vecka men vet inte riktigt om jag vågar haha.
hörrni jag har sålt skor till min första KÄNDIS!! haha! eller kändis, enligt min chef är han känd, men min chef är också lite konstig. Ne men det var en man som heter Julien Temple som tydligen är producent/artist och har jobbat massa med Sex Pistols och gjort videor till typ Janet Jackson Whitney Houston, David Bowie, coooolt! synd bara att jag inte visste vem det var innan han gick ur butiken:P Han köpte svarta Converse mono. Av M.I.G!!!

Och idag var det inne en man som var helt totalt röd, svullen och skrapad i hela ansiktet, såg hemsk ut. Hur som helst var han tydligen också lite känd, har vart med i Celebrity Big Brother och så. Bossen sa att han höll på att byta kön och att det var därför han såg så hemsk ut i ansiktet pga en nyss genomförd operation!:O b.la därför han var känd, för att han bytte kön. gaah galet, vad har det tagit åt folk??! jaja bossen verkar ha koll på det mesta ialla fall.. På tal om galna folk, igår hade jag en kund som jag inte skulle tvekat på var kvinna, om det inte var för min kollega Jermaine som sa att han(hon??) tydligen var en man egentligen. När jag kollade närmare såg benen lite manliga ut.. och kanske var ansiktet lite plastigt, men bröst, rumpa och långt hår hade hon/han iaf! Ja det är inte lätt.
nu ska jag gå och sova :) nightynight!!


tretretrevligt

Hejhejhej idag har jag jobbat några timmar, tiden gick hyfsat fort som tur var. Vi har fortfarande massa rea i butiken och priserna går ner hela tiden, vilket gör att det är svårt för lilla Sanna att hålla sig från att köpa några skor.. Har redan köpt två par på, MEN då var de också väldigt billiga. De ena kostade £10 och de andra £5, inte illa! Tror båda hade kostat 30 från början. Nu har Maya och Hanna kommit hit och vi ska äta chips och se på tv, trevligt! De var här i förrgår också och Hanna hade med sig mat från sin rika aupairfamilj som hon bjöd oss på hihi. Imorgon och på tisdag ska jag jobba hela dagen och sen är jag ledig två dagar:)





parfymen jag fick av Ida i julklapp!






Aj!

Stackars mina fötter!! De där Vansen jag köpte, jo jag tog en storlek 5 för att 6orna var lite för stora, men 5orna var då banne mig ganska mycket för små!! Har jag nu insett. shit pommes vad ont det gjorde där i slutet på jobbet, damn! Fast nu måste jag ju fortsätta använda dem på jobbet, men får nog köpa ett par billiga ballerinas att varva med tänkte jag. Jag har fått ganska mycket jobbtider de närmaste veckorna, vilket är bra såklart men det är ganska långa arbetsdagar så man blir ju rätt trött. jag jobbar kanske 4 dagar i veckan, ca 9 timmar varje pass. Det är ju bra, då behöver jag inte söka ett till jobb alltså!
Igår var jag och Mays på.....tadaaa Arts club. Det var skoj, dock undrar jag vad som var problemet med musiken, igår var det bara såndär retro musik som inte går att dansa till! Livet är grymt. Idag har jag jobbat hela dagen, likaså gjorde jag dagen innan och ska göra imorrn med. Jag tänkte att jag ska lägga upp några biler på hur vi bor, har inte så många dock men får se till att ta fler nån dag:)



Halva vårat rum, sängarna och garderoberna syns inte. oftast är det inte så här städat kan jag meddela!

våran portingång, Princess Court

Gatan som aldrig sover!

 

i min ensamhet!

Ja nu har Frida åkte hem till Sverige igen, och med kort varsel blev Ida också tvungen att göra det. Hon var tvungen att ta någon spruta där hemma och hennes galna chef kunde bara ge henne ledigt denna veckan. Så nu känns det ganska tomt när båda två har åkt och lämnat mig här helt ensam och övergiven.. nedå skämt åsido, Ida kommer om två dar så det ska jag nog stå ut med haha.
Igår ringde jag till jobbet och frågade om jag skulle jobba idag (har ju inte sett schemat eftersom jag vart ledig 5 dagar) sadiq informerade mig om att jag skulle in idag 9.30 och samma tid imorrn. Men imorse när jag kom dit skulle jag tydligen inte alls jobba, då hade han väl kollat fel antar jag. kul. ååå jag som var så trött i morse, kunde fått sova flera timmar till:/ Men ärligt talat gjorde det inte så mkt, jag tog mig en frisk promenad runt på Notting Hills vackra gator. Sedan har jag flängt runt på stan en sväng, köpte en bok, åt mat, städade, tog en till promenad, såg en film och nu ska jag läsa min nya bok och sova:)

Jag och Frida har haft massa roligt de dagarna hon var här!! Igår var Frida så generös och bjöd mig och Ida på bio, NEW MOON! Den filmen var ju svinbra! som väntat:) Och så har vi åkt massa tunnelbana, ätit god mat, räknat uggs och skrattat hur mycket som helst! Tack för att du kom frida, ahh det var så kul att träffas igen! My sis is preeeetty awesome;) Nu väntar jag bara på Liza också:D och resten av familjen! weei!

Hur många uggs ser jag nu??

Vad skulle flickorna i London göra utan sina Uggs?? Hur klarade de sig innan Uggsen kom till stan? ja jag och Frida har idag konstaterat att ALLA har Uggs på sig i London! vi var idag helt omringade på Westfield av tjejor med bruna, svarta uggs, vad är grejen? nog för att de säljer bra på jobbet, de har tydligen sålt slut typ överallt och häromveckan fick vi skicka iväg alla Uggs vi hade kvar till Oxford St, i en taxi. ja det är galet.
Hursom, nyår var hur roligt som helst!!! Vi var hemma hos Maya och förfestade med alex och ross och deras kompisar, och sedan åkte vi vidare till en klubb som låg vid London Eye där det var proppat med folk, men jättekul! Vi missade tyvärr fyrverkerierna men vi såg de på en tvskärm på klubben. Tuben hade öppet hela natten så det var lätt att ta sig hem!

Igår tog vi långpromenad i Hyde Park och lagade mat på kvällen, Tacos!!
Och idag har jag och Frida sprungit runt på stan, började med att besöka marknaden på Portobello Road och sedan åkte vi vidare till Camden Town. Där åt vi mat, jag köpte ett par Vans att ha som "arbetsskor" och vi blev lurade på 5pund vid matståndet, för att sedan åka vidare till Oxford st och leta reda på Abercrombie&Fitch. Den affären är inte lätt att hitta men tillslut så haha! När vi virrade runt där och letade så råkade vi gå förbi en kyrka där ett brudpar precis skulle gifta sig! de var precis på väg in i kyrkan när vi gick förbi, och bruden var hur fin som helst. världens finaste klänning hade hon, så kul att vi kom precis då! vi har då tajming. jaaha sedan gick färden mot ännu mer affärer, Westfield stod på schemat:D Frida ville besöka Hollister och det säger jag ju inte nej till. Dock var det bajslång kö för att komma in, vi stod väl en halvtimme eller nått men vi underhöll oss bra med att RÄKNA UGGS! haha! som sagt, vi var helt omringade, really!



nyår!




portobello rd.




camden town.






såhär fast 10ggr värre hahaha.


RSS 2.0