Lisa kommer på besök!

Nu har jag precis ätit frukost och ska snart gå till jobbet. Idag kommer Lisa hit!! Ida och Maya ska åka iväg och möta henne på Liverpool st, jag vill också vara med!:( Tycker det känns jättesurt att jag jobbar idag, och imorgon! gaah jag blir så arg när jag tänker på det.  Men på måndag är jag iaf ledig, då ska jag och Lisa minsann utnyttja dagen till fullo!
Igår var jag ledig och då åkte jag och lämnade tillbaka skorna, sedan var jag på polisstationen för att anmäla min mobil som försvunnen. tycker det var duktigt av mig att hitta till polisen alldeles själv:) Sedan åkte jag till Camden och kollade lite, köpte en liten klänning b.la. Sen i förrgår skadade Ida armen, hon snubblade till på bussen när den accelerade, och fick ganska så ont. Så igår när jag kom hem och Ida hade slutat jobbet, kände hon att det var bäst att åka till sjukhuset. Vi satt på akuten några timmar, men tillslut så fick hon hjälp - nu har hon en såndär grej man hänger över axeln som håller armen åt en. Stackars Ida! Typiskt nu när Lisa kommer. Men hon fick iaf två dagars ledigt från jobbet, vilket betyder att hon kan vara med Lisa så det är ju bra.

Ikväll ska vi gå ut med Lisa, ska bli jättekul! Vet inte vart vi ska än men antagligen nånstans runt soho..
hejsvejs!


Torsdag

Sitter och lyssnar på Jack Johnson och tråkar... Idag var vi hos Maya en stund, hon hade gjort egen pepparkaksdeg som vi åt en del av, mm!! jag är supertrött idag, konstigt ändå eftersom jag har sovit ut i morse och inte började jobbet förrän kl 4. Kanske beror på att en viss männska ringde och väckte mig kl 2 i natt, o inte bara en gång heller! shiiit vad irriterad jag var, tog mig en timme att somna om. inte kul. Tror Ida håller på att somna nu där hon ligger i sänger, jack johnsons röst är rätt sövande..
Imorgon är jag ledig, skönt! Jag ska åka och lämna tillbaka mina älsklingar, och bli 630 kr rikare. skorna alltså.
Och på lööördag, då kommer Lisa äntligen hit!! åh jag längtar, det kommer bli hur roligt som helst att träffa henne! Och jag är iaf ledig på måndag,, så vi får umgås ordentligt då :)
Våran Marabou är snart slut, och Bilarna körde på sista rundan ikväll hehe. Tror Lisa skulle fylla på förrådet åt oss när hon kommer.
Nu ska jag gå och sova, ha det bra!




som flugorna på socker, som kärleken på film

Dagen har varit som de flesta andra. Jag och Ida har jobbat båda två, jag från 11.30 till 19.30. Det gick dåligt, usch jag känner mig alltid dålig när chefen är omkring. Vilket han är ungefär varje dag, kul. Inte för att han är jobbig eller klagar på mig, han är schysst, men det är klart man har ögonen på sig, han är ändå managern. åå känner mig så trög ibland, och det hjälper ju inte precis att allting är på engelska också, det är ju det som är det jobbigaste ibland. Typ idag var den en kund som frågade om vi hade några Converse med svarta sequines, eller om vi bara hade det med vita? ööh svarta vad? Hade ingen aning om vad sequines var, så vad säger man då, "nej eh tyvärr, jag vet faktiskt inte vad du pratar om" Och hjärnan försöker febrilt komma på vad det kan vara för något, men det slutar ändå med att man står där och ser ut som ett frågetecken, och det gör kunden med för hon tycker väl jag är skitdum som inte fattar, och så får någon annan hjälpa kunden istället. haha ibland känner man sig riktigt pinsam, men vad ska man gör liksom..

Men häromdagen på jobbet fick jag faktiskt en komplimang av en kund, en kvinna jag servade, hon sa typ "you're georgeous!" och jag bara "pardon??" "You're a really warm person, and you're really kind!" jag blev så förvånad, det är ju inte något man förväntar sig höra i en sådan situation. Men jag blev jätteglad, sa typ "oh thank you, that's a very nice compliment", och det var det ju verkligen. Så härligt när folk kan säga sådant rakt ut helt spontant! Tänk så ofta man går runt och tänker massa positivt och bra om folk, men aldrig säger det högt. bara sådana små saker. På tal om georgeous... skorna ska tillbaks, jag inser att jag måste tänka moget och inte handla på impuls. Även om de inte blev särskilt dyra med rabatten och allt, så är det dyrt just nu. Och jag borde då egentligen köpa det jag har velat köpa sedan vi kom hit, ett par löparskor så jag kan ge mig ut och motionera! för jag orkar inte med att inte röra på mig längre, jag mår inte bra av det helt enkelt. Fast helst av allt vill jag dansa nu, vad underbart det hade vart! Tror att jag och Ida ska börja ta lite klasser på Pineapple snart.

mina. nya. skor!!

I love my new shoes!! jag köpte skorna jag pratade om, fast i svart:D jag var tvungen, fanns inget annat alternativ. gaahh jag älskar känslan när man har köpt något nytt! och sen första gången man har det på sig, wihoo! Nu har jag gjort slingor också, helt ensam! vad duktig jag är. det blev dock lite ojämt på vissa ställen men jag tror inte man tänker på det i sin helhet. Det blev helt ok. Ida bara jobbar och jobbar, så jag har vandrat runt ensam idag. Nu ska jag snart gå bort till Sebbe en stund, får se vad vi hittar på. hejhej!


måndag

idag är jag ledig igen, jag ska nog ta en promenad hade jag tänkt. Och så ska jag göra slingor! vet inte om jag kan göra det på mig själv men annars får Ida hjälpa mig. På lördag kommer Lisa hit! Jag längtar, det ska bli så kul att träffa henne igen!! Fast jättesynd att jag jobbar både lördag och söndag. Hoppas jag är ledig på måndag iaf!
I lördags kom Maya och hälsade på, vi skulle egentligen inte hitta på något speciellt. men så var det ju lördag och vi tänkte att vi kunde gå till något lungt ställe i närheten. sebbe har tjatat om någon underground klubb i notting hill som verkar rätt bra så vi tog oss dit jag och Maya. The arts club heter stället, o eftersom det är sådär underground så är den rätt svår att hitta om man säger så, själva ingången består av en dörr helt enkelt, inte ens en skylt eller något. haha. Och stället var hur skönt som helst! ganska annorlunda men asnajs verkligen! de spelade all sorts musik, reggae och lite sånt. dit måste vi gå igen!
Liza idag tänkte jag ta lite kort på vårat hus och lägenheten:) hihi. jag bara glömmer bort det hela tiden men nu så! Nu ska jag gå och se om jag kan göra lite slingor:P ha det så bra!

jaaaaa

Nu har jag precis ätit en god middag här hemma, det blev rätt engelskt: korv, äggröra, vita bönor och SENAPSSILL!! ja allt utom sillen var ganska engelskt! det är sant, jag har fått tag på äkta abba senapsill:D Idag har jag nämligen varit på svenska kyrkan med Maya, Alexandra och hennes kompis Alva. Maya ringde mig i morse och undrade om jag ville följa med, det skulle tydligen vara lite julmarknad och svensk fika och sådant. När vi kom dit var det en hel del folk där, och vi började med att fika inne i själva kyrkan där de hade ställt i ordning långbord. Jag åt en lussebulle och två negerbollar, så gott så! själva fikat var rätt dyrt dock, det tyckte vi inte om. Sen gick vi ner en trappa och där var det julmarknad med bara svenska grejor, massa godis, bröd, mat, souvenirer man kunde köpa. Jag köpte lite godis, en kexchoklad till Ida och Salta Sillar till mig. Inne i matavdelningen hade de allt som är typiskt svenskt, och alla svenska märken. vi blev asglada! Men allt där var ganska dyrt såklart, så jag köpte bara det viktigaste - Senapssill! En stor burk Abba, ja tack! £5 kostade den... men det var det värt:) Efter kyrkan åkte vi vidare till Oxford st och gick i affärer lite. fast åå jag hatar att det var lördag idag, oxford st på lördagar är en mardröm!! kul att jag alltid lyckas vara där på lördagar. 
Jag var inne på Office också, ett större än det jag jobbar i, och jag har hittat ett par skor som är så så snygga. Mockaboots, superhöga.. vet inte om jag klarar av att INTE köpa dem. det är ju också lockande eftersom jag får rabatt på våra skor! men det blir dyrt ändå, £95 kostar de, och så får jag 35% rabatt av det. öh orkar inte räkna ut vad det blir:) Julklapp kanske??


aaah snygga!!! de finns också i svart.

Funky Buddha igårkväll:)

hejsvejs, Idag har jag och Ida varit på intervju för att få våra National Insurance Number, som man måste ha för att kunna arbeta här. Det gick bra, tror det tar några veckor innan man får det dock. Sedan var Fredrik här (som vi träffade på sv kyrkan) och hälsade på en stund, det var trevligt. Och nu är Maya här och hon och Ida springer runt och gör sig i ordning, de ska på fest hos någon av Alex kompisar vid Old Street. Jag är dock svintrött sedan gårkvällen, kom hem sent igår och vaknade tidigt i morse och kunde inte somna om :/ Och så är jag inte riktigt på humör ikväll, känner att jag ändå inte skulle vara så rolig att hänga med nu.. Nej, jag ska ta och gå till Tesco och sedan kolla lite på tv och gå och lägga mig:) kul att jag är den som är ledig imorgon och jag stannar hemma, både ida och maya ska upp tidigt och jobba:P men jag är så trööött.

förresten vill jag säga grattis till min pappa som fyller 60 idag! lr ja, idag är det fortfarande i London ialla fall:) CONGRATS!!

Igår var vi i allafall på Funky Buddha i Mayfair:D Vi stod inte på listan fast vi skulle göra det, men de släppte in oss ändå som om vi hade gjort det, schysst! Där slapp vi betala inträde på £20! Tydligen är den här klubben känd för att det brukar hänga en del kända fotbollskillar där. Kul ifall det hade vart några där igår, vi hade inte känt igen dem ändå haha. Klubben var ganska fancy, och vi kände oss inte sådär jättefancy kan jag ju säga:P det var helt galet vad alla var uppfixade, speciellt tjejorna. ni skulle sett vissa! man var iaf tvungen att ha bokat bord för att få sätta sig ner nånstans och som tur var för oss så hade Idas kollega Sam ett bord de satt vid med massa andra tjejor. efter ett tag började en kille bjuda alla på drinkar, verkligen alla. hm ganska sjukt egentligen men man säger ju inte nej till det..! Sedan var det några som gjorde ett framträdande och sjöng några låtar, vi hade ingen aning om vilka de var men efteråt fick jag reda på att det var Boyz II Men :P de har man ju iaf hört talas om sen tidigare.
Det blev en rolig kväll! Imorgon jobbar Ida och jag är ledig, kanske tar mig en promenad till Notting Hill som vanligt och kikar på marknaden.     


-PRIMARK-

ooj vad vi har fyndat idag :D Jag och Ida var lediga båda två och då passade vi på att göra lite viktiga inköp på Primark! Vi åkte dit rätt tidigt för att faktiskt kunna SE kläderna genom hela folkmassan haha. och jag älskar Primark! Nu förstår jag varför alla alltid handlar på Primark, det finns sjukt mycket att fynda. Jag köpte ett trepack med svarta strumpbyxor för 2.5 pund (30spänn), ett par lila strumpbyxor för 1 pund, ett par skor för 2 pund(snygga små röda), ett par joggingbyxor för 3,5 och en stor bodybutter som luktar melon för 50p! det är sjukt vad billigt allt är där. Sedan gick vi runt lite i affärer runt omkring.
På HM hittade jag en jättefin jacka/kappa som jag köpte. eh lite impuls men den var jag bara tvungen att ha:) jag hittade också en jättesnygg rosa klänning på HM som de tyvärr inte hade i min storlek, dock hade de den i Camden. De skulle lägga undan den tills imorrn för mig, men eftersom jag jobbar hela dagen tänkte jag vara smart och sticka dit med en gång idag. Självklart hade de redan stängt när jag kom dit, så jag fick betala massa pengar för att ta mig hem igen, braaa. åå vad irriterande, får se om jag hinner ta mig dit imorrn i alla fall. Vi ska antagligen ut imorgon så jag vill absolut ha den på mig då! Sam från Idas jobb ska ta med oss till The Smiling Buddha imorrn, ett riktigt bra ställe i Mayfair :) Om vi kommer med på listan vill säga. Sam skulle försöka ordna det, annars går nog jag Ida och Maya någon annanstans.

I like it!

Jag gillar att jag och Ida är lediga imorgon, båda två! Undrar vad vi ska hitta på då.. Jag vill i alla fall åka till Primark, varenda människa här går runt med stora påsar därifrån och man kan tydligen fynda riktigt bra grejer där. Det är en gigantisk klädbutik (tror de har annat också) som ligger på Oxford st. Vet inte vad mer vi ska göra, tror Ida ville ta en promenad i Hyde Park. Idag jobbade jag 3-8.30, rätt kort tid men det är konstigt vad tiden kan gå långsamt trots det! Usch vad det gick segt idag. Tror det var för att det var så lite att göra idag, de håller på med vägarbeten utanför dörren så det blir inte lika mycket rusning. nej nu ska jag snart gå och sova :) hoppas allt är bra med er där hemma!




Sverigebesök o Marabou!

Oj vad jag är trött! Men på ett bra sätt :) Ikväll kom kusin Rigmor förbi, hon var i London över helgen och vi passade på att träffas. Vi tog en sväng på stan, vi åkte till Oxford Circus till att börja med, där hon köpte två dubbeldäcks-leksaksbilar till Isak och Noah! Sedan gick vi mot Leiscter Square och Picadilly Circus och kollade lite, sedan ville vi ta oss till Harrods. Vi tänkte att vi kan väl lika gärna fortsätta gå för det är ju inte jättelångt, men det var allt en bit! HUr som helst så kom vi dit tillslut, kikade lite och tog oss sedan hemåt Queensway :) Vi var helt slut efter att ha vandrat runt halva London. väl hemma gick vi till en pub i närheten och åt varsin stor hamburgare med pommes frites! Det var väldigt gott! (förresten lärde Ross mig för ett tag sedan att pommes frites här heter Chips, och det som vi kallar chips heter Crisps. Helt förvrängt!) jaa sen skulle ju Rigmor sova här egentligen, men det visade sig att taxin till Liverpool street kostar 44 pund härifrån. Hon kände att då kan hon lika gärna ta in på ett hotell vid Liverpool som var mycket billigare, och dessutom inte behöva gå upp kl 5 på morgonen. Det kan jag verkligen förstå :) Det var i alla fall jättekul att träffa henne såhär i London! OCH hon hade med sig underbara marabou och bilar!! det är lycka det!

bildbevis!!



cheap monday!

hej hej hej! Idag har jag jobbat 10-15 och det gick helt ok. Fast jag tycker det är dåligt att man inte får någon rast när man jobbar den tiden, ok det är bara 5 timmar, men det är ändå jobbigt att stå upp hela den tiden. Sedan gick jag och handlade lite mat och nu har jag ätit, potatis för första gången sedan jag kom hit :D Det var gott. Sitter här i mörkret eftersom vi inte har kunnat fixa våran lampa än.. Igår fick vi hjälp av våran flatmate, men när han försökte sätta i en ny lampa gick istället hela sladden i två delar, kul! Så jag ringde hyresvärden idag och han ska komma hit under dagen och kolla på det. Men snart kommer Rigmor hit också, kul för henne att sitta här i mörkret menar jag.. jaja vad ska man göra :)Igår på jobbet var jag lite sådär småsur, var ganska trött på att vara här och längtade hem lite grann. Men så kom det in en trevlig man som var från Norge vsade det sig, och jag vet inte varför men jag blev så glad! Hade blivit ännu gladare om han var från Sverige men det kändes så bra att kunna prata svenska med honom och sådär hehe. Då blev min dag lite bättre :) Man hör ju mycket svenskar häromkring men man pratar ju aldrig med dem liksom.
Här är lite bilder vi tog i fredags, bara tråkiga bilder hemifrån..














  

har du vaknat nu

Igår jobbade jag på eftermiddan/kvällen, det var ganska mycket att göra tyckte jag då jag bara sprang upp o ner hela tiden, men tydligen var det ganska "quiet" ändå? japp jag skulle vilja se det stället när det är busy då! Träffade också den svenska tjejen igår på jobbet, vi löste av varandra så hann inte prata så mycket men hon verkar trevlig. Kändes så konstigt att bara börja prata svenska helt plötsligt och att ingen av de andra förstod oss:) Hon jobbar dock inte så mycket eftersom hon pluggar samtidigt.
Sedan var ju planen att vi skulle ut med Mayas kompis från Frankrike. Hon hade skrivit upp oss på gästlistan till The Fabric och grejjer, men hemskt hemskt kul att hon sen aldrig hör av sig! maya hade inte hennes nr heller utan det var hon som skulle höra av sig till oss. Vilket hon inte gjorde, kul. Vi tog iaf saken i egna händer och åkte till The Fabric och möttes av en tusen meter lång kö i olika sektioner, dessutom regnade det massa. Vi orkade ju inte ställa oss där och vi kunde inte gå in på listan utan Mayas kompis, så vi satt oss på en pub i närheten. Sedan åkte vi till Soho istället, Ida åkte hem för hon skulle upp och jobba. ja sen hände lite skit innan vi slutligen kom hem, men den kvällen hade allt sina roliga stunder:) Så idag har jag nästan bara vilat och handlat lite mat. Kul att jag sittar här i mörkret och skriver för att den enda lampan vi har i rummet just gick sönder..Ida?? hehe får se om jag kan fixa denna själv.

jag måste ha min julmat!

Igår pratade jag och Ida om hur mycket vi kommer sakna den svenska julen, i och med att ingen av oss kommer kunna åka hem över jul. Det kommer kännas så konstigt att bara "hoppa över" julen, i alla fall den jul vi känner till. Det kommer bli jättemysigt att vara här över jul, men det är ju inte samma sak. Tänk all mat! Jag älskar julmat, riktigt svensk julmat! Hur ska jag klara mig utan rödbetssallad?? Sill?? Janssons! Bara en sån sak som Aladdin. Det hör ju till! Jag och Ida får väl försöka laga lite julmat här hemma! kom också på att de faktiskt borde ha något julaktigt firande på Svenska kyrkan, kanske julbord rentav? Ska kolla upp det! Sedan finns ju alltid det där svenska fiket, Fika, de kanske har nått? Annars har säkert Ikea något  julaktigt svenskt att erbjuda:) HOPPAS! Här i England äter de bara massa konstigt saker på julbordet.
 Nu har i alla fall både Lisa och Frida bokat biljett hit, Lisa kommer nu i slutet av november och Frida över nyår! Jag längtar jättejättemycket tills de kommer, ska bli sjukt roligt att träffa de igen!! (Och för övrigt tycker jag att Louise ska ta och följa med Frida över nyår, jaaa vad roligt det hade vart!) Jag tycker att Lisa kan ta med sig en osthyvel till oss, det finns ingenstans här! Vi skär ost med kniv:S Sen fick jag ett meddelande på Facebook av kusin Rigmor som tydligen ska vara här i London över helgen. Förhoppningsvis hinner vi träffas! kul!







loving it!

idag har jag varit ledig och mest bara tagit det lungt! skönt! Jag sov till halv tolv idag, nästan tolv timmar :O antar att det behövdes! Sedan har jag varit på banken och hämtat ut mitt bankkort som kom idag. Gick hem och åt lunch, och efter det började det bli lite tråkigt, inte så kul att vara ensam... Jag bestämde mig för att åka till Carnaby St och kolla på juldekorationerna som Ida pratade om. Väldigt fint! Jag traskade runt i området kring Regent St en stund tills jag hittade Abercrombie&Fitch som jag har letat efter! dock var det inte lätt att hitta, låg liksom bakom Regent st och i en byggnad som inte alls såg ut som någon affär.Hittade den enbart för att det stod massa människor utanför. Och är det jag som är blind eller har de inga damkläder där?? konstigt tycker jag eftersom affären var jättestor, men jag såg då bara herrkläder. too bad! Efter det började det iaf regna massor och jag åkte istället till Westfield, (jag älskar Westfield!) egentligen för att jag skulle köpa en parfym på Hollister, men det blev inget med det. Sparar mina pengar istället:) Btw får jag LÖN imorgon, vilket passar utmärkt eftersom mina pengar nu börjar ta slut på riktigt. Tack gode gud för semesterersättningen, utan den hade jag inte klarat mig haha.

Imorgon jobbar jag 15-20.30, efter det ska vi ut med Maya. Mayas kompis från Frankrike kommer hit och hon har skrivit upp oss på gästlistan till någon klubb så vi ska dit med henne. Vet dock inte vart den ligger eller nånting, men det blir nog skoj! Skönt också att jag är ledig på lördag.









Känns bra!

Jag har överlevt min första dag på Office! och det gick bra till och med :) Jag fick i strot sett göra samma saker som alla andra, hälsa på kunder och fråga om de behöver hjälp och hämta skor hålla rent och snyggt. Jag kunde ju inte använda kassan än men hoppas jag får lära mig det snart. Precis som på Idas jobb har man en target man ska hålla sig efter, en summa som man ungefärligt ska sälja för den dagen. Så om jag servar en kund och han/hon vill köpa så är det jag som säljer till personen och ju mer jag säljer för desto bättre såklart. Man kan tjäna mer pengar beroende på hur mkt man säljer. Chefen verkar jättebra, verkligen ingen sån man går och är rädd för utran han verkar rätt skön. de som jobbade idag var en tjej som var kanske 30, en kille som var 23, en tjej runt 20 och en annan tjej runt 25. De var schyssta, men de verkar ha jobbat där ett tag så det är klart de känner varann rätt bra. Sånt tycker jag är jobbigt i början, att komma in och inte känna sig obekväm. Men det går nog bra. Det jobbar en svensk tjej där också som jag inte har träffat än. Men hon jobbar inte så mycket tydligen. Kul ändå att kunna prata svenska med någon! haha en av tjejerna som jobbade idag hade nån konstig faschination för Skandinavien berättade hon, hon älskar Sverige och Norge och ska kanske till Stockholm över jul:P Hon häll på att lära sig svenska och sa några meningar hon hade lärt sig. Det lät HEMSKT måste jag säga, men jag fick ju säga att hon var duktig.

Ikväll ska Alexandra komma hit, hon jobbar som aupair utanför London men är ledig några dagar nu. Hon gick i vår förra klass. Så hon har varit med Maya och ska sova här inatt:) Kul att träffa henne, har inte sett henne sen vi slutade skolan! Imorgon jobbar jag igen, 1130-2030. Lång dag  så jag får se om jag hinner blogga nått.
 

nioo

Idag är Ida ledig igen och vi ska åka till Westfield för att kolla lite och köpa skor till Ida. och drömma om skor åt mig, haha. jag gillar att gå på Westfield. Det är så stort och alla affärer är supersizade och man känner sig som en liten dvärg liksom..haha. Ska försöka ta mig in i Hollister butiken, på helgerna är det alltid kö för att komma in, säkert 20 meter. Det står en vakt utanför och liksom lotsar in människor XD Ganska rolig syn, men jag förstår folket också för de har grymt snygga kläder där inne. Kändes som jag var tillbaka i USA igen när jag gick in där första gången, för allting såg exakt likadant ut, inredningen, planläggningen, till och med doften var den samma. Och folket som jobbade där var lika snygga, så klart:P
Igår träffade vi Maya och tog en drink i Soho, på Bar Soho, mittemot klubben G-A-Y. ja den heter så :D Vi satt i ett hörn och kollade på folk, det var kul. Pratade med Frida allderled nyss och hon ska komma hit över nyår, jag längtar redan! Ska bli så kul att träffa henne igen! Men det är fortfarande ett tag kvar..

Igår tog jag mig till Hillsong, det var ju inte alls svårt att hitta, låg direkt inne i teatern! Det var jättebra, och så mycket folk! Hillsongs möten är ju mer som stora konserter, verkligen skillnad från tråkiga kyrkor i Sverige:P Lite tråkigt att gå själv bara..Inte för att någon brydde sig men det är ju roligare om man har någon med sig. 


 


in the house with a blue door

För kanske 10 dagar sen började jag ladda ner Notting Hill, NU har den äntligen laddats klart haha! Vet inte vad som är preoblemet egentligen, själva internet är inte supersegt eller nått men det gick ju sjukt segt att ladda ner. Idag har Ida jobbat hela dagen igen, så jag fick försöka underhålla mig själv:) det gick rätt bra dock, jag hade ganska trevligt, jag började med en promenix bort till Portobello Road, det var ju lördag så marknaden var i full gång. Massa massa människor som vanligt. Jag köpte inget dock, bara något att äta. Sedan tänkte jag att jag skulle göra lite nytta och kolla upp vart Hillsong ligger, visste att det var vid Tottenham Court Road men inte vart hehe, i alla fall så kom jag dit, bestämde mig för att jag ändå inte orkade leta, vände och började traska nerför Oxford St för att kolla lite i butiker och se allt som jag inte kan köpa. nej, det är visst inte så kul att "bara kolla" när man går i affärer, när man vet att man faktiskt inte har råd att köpa något. och speciellt inte när man då går på Oxford St kan jag säga. Hur som helst så tog jag 94an hem, satt mig vd datorn och kollade på andra hälften av Notting hill (första hälften såg jag igår kväll).
 När Ida kom hem gick vi till Tesco och handlade lite, åt mat och såg på Notting Hill igen. Den är så bra, hur kan man tröttna? Och den blir ännu roligare att se när man liksom bor granne med notting hill :D och att jag gick på Portobello rd idag, där som han bor i filmen haaha! coooolt. anyway imorgon är Ida ledig och då vet jag inte riktigt vad vi ska hitta på. något kul! Börjar förresten bli lite nervös inför jobbstarten på tisdag, efter allt Ida berättat om sin mardrömsstart på Reiss :S folk verkar jobba som galningar här och allt handlar om business...tydligen. Hoppas folket på Office är snälla mot mig!! wish me luck.


Fredag

Jag vaknade tidigt! vad duktigt av mig, normalt brukar jag gå upp vid sisådär 11-11.30. Men idag gick Ida upp tidigt för att göra sin första dag på Reiss, jag vaknade i samma vända och kände mig faktiskt pigg och utvilad, skönt :)
Igår var vi riktigt sjuka båda två, jag lämnade knappt täcket på hela dagen. Så fort jag reste på mig kände jag mig svimfärdig och jättesvag. Fattar inte vad detta var för nått konstigt men det börjar i alla fall bli bättre nu, är dock rejält förkyld fortfarande. Idag vet jag inte riktigt vad jag ska hitta på, måste gå till banken och fixa bankkonto, annars tänkte jag kanske göra något turistigt nu när jag har tid. Om jag orkar vill säga. Kanske åka till Camden.. Ross frågade om jag och Ida vill följa med han och Alex och kolla på fyrverkerier ikväll. Vet inte vart det är nånstans men det låter kul, så vi kanske gör det ikväll :)


Jag har fått jobb!

På Office, skobutiken! Jaaaa!!! Imorse ringde telefonen, jag trodde det var killen från puben igår som skulle säga att jag inte fick jobbet. Istället var det han från Office som intervjuade mig för ett tag sen. Han sa att han hade jobb att erbjuda mig, 3-4 gånger i veckan på Office här på Queensway, gatan där vi bor :D Det var precis det jobbet jag ville ha, det känns helt underbart! Nu har både jag och Ida jobb, hon fick jobbet på Reiss för några dagar sen!


Febern

Det här har inte varit en rolig dag precis.. imorse när jag vaknade hade jag feber, jag kallsvettades massa på natten och var hur trött som helst. mitt huvud kändes som en stor sten. Och det konstiga är att Ida mådde precis likadant. fattar inte vad som har hänt med oss. Jag fick i alla fall tvinga iväg mig till Knightsbridge och min intervju på The Star Tavern, en riktigt traditionell engelsk pub. Jag kände mig ganska så säker innan och tänkte att det här går nog bra..vilket det inte gjorde. Jag är så dålig på intervjuer! Och speciellt när jag ska prata på engelska, formell engelska, så har jag väldigt lätt för att inte hitta orden och bara svamla..usch. Puben verkade ialla fall väldigt mysig och jag skulle inte ha något emot att jobba där, men kul att jag har sumpat min chans där då!

Den andra "intervjun" var mer som en liten informationsgrej. Det var en vinbar i Holborn och managern som jag träffade bara informerade lite kort om baren, vad deras image är och lite så..Han frågade inte så mycket utan ville nog mer bara se mig. Det tog väl 5 minuter knappt :P haha när jag kom till vinbaren och skulle vänta på managern vid baren, så stod en annan som jobbade där bredvid mig och vi började prata lite. och han bara "oh your english is sooo good! how long have you been in england?" och jag bara "en månad typ" "what?!I would have guessed a year at LEAST!" Det är så kul, för jättemånga vi har träffat här har sagt samma sak och de verkar liksom inte förstå att vi i Sverige lär oss engelska i stort sett hela våra liv, och att vi är rätt så internationella. De tror typ att vi åker till England och lär oss all engelska här. Dumma engelsmän.


tycker förresten att det här är en ganska så kul grej ;)


091103

jag mår inte riktigt så bra.. Vet inte vad det är, började hosta i morse och hade ont i huvudet. Inne på Tesco höll jag på att svimma, jag hittade en stol jag kunde sätta mig på som tur var. Och på väg hem började jag kallsvettas, fick lägga mig under täcket direkt men där frös jag också. Och jag har liksom ont i hela kroppen, mest höfterna och armarna, jättekonstigt. Typiskt, jag som skulle lämna ut mer CVn idag! Men nu känns det lite bättre när jag har fått sova en stund, hoppas det går över väldigt snart! svininfluensa? gaahh hoppas verkligen inte.

Idag har jag ialla fall fixat mig en intervju på en pub i Knightsbridge. Ska dit imorrn kl 3, det måste gå bra!

ruta ett

Dagens planer: kopiera upp mer CVn och springa runt i halva London och söka jobb som en galning! söka på internet! blää nu känner jag bara att jag inte orkar mer, orkar inte söka fler jobb, orkar inte vara här utan att veta hur länge jag kan stanna, just nu vill jag bara hem! men jag ska inte ge upp än, för jag vill ju verkligen vara här egentligen men det är bara frustrerande när man inte får något jobb :/ back to square one...
 
igår gjorde vi i stort sett ingenting förrutom att vara hemma och slappa. Vi var ganska så trötta efter kvällen innan så vi hade inget ork nog att göra något speciellt. Eller jo vi tog en tur till Tower Bridge på kvällen, det var fint att se igen.
Halloweenfesten var hur rolig som helst, det var lite problem att ta sig dit men tillslut så :) Vi var i Clapham hos någon som Alex kände, det var mycket folk och massa gratissnacks, underbart! efteråt skulle vi egentligen fortsätta till någon klubb i närheten men det blev inte så, vet inte riktigt varför.. 




RSS 2.0